Popis
Prosciutto San Daniele - je tradičně spojováno s regionem Friuli, kde se v dávných dobách stali Keltové průkopníky v uchovávání nasoleného vepřového masa. Všechna prosciutta nesoucí známku San Daniele jsou produkované závodem Levoni v San Daniele del Friuli v souladu s přísnými standardy regulace produkce. Vepřové nohy pocházejí výlučně z těžkých prasat o hmotnosti nejméně 160 kg, odchovaných v severní a střední Itálii. Prosciutta San Daniele mají dobu zrání 16 měsíců.
Prosciutto (též prošuto nebo pršut) je sušená vepřová šunka vyrobená z masa, které se na několik týdnů až měsíců nakládá do soli, nebo směsi soli a koření a poté se několik měsíců až let suší na dobře větraném místě. Italské slovo prosciutto pochází z latinského slova perexsuctum, které znamená „důkladně vysušený“.